آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۲۳۵۹
گزارش ویژه| با استناد به سالنامه ۲۰۲۰ موسسه (SIPRI)

انبار بیش از ۷۰۰۰ بمب اتمی در شعاع ۲ هزار کیلومتری ایران| کدام کشورهای جهان بمب اتم دارند؟‌ +آمار

رژیم اسرائیل صنعت هسته‌ای به شدت سرّی دارد. اشغالگران هیچگاه وجود بمب‌ اتمی را تایید یا تکذیب نکرده‌اند. حتی «کندی» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا هم به شدّت بر این موضوع اصرار داشت که «تل‌آویو باید در مورد فعالیت‌های هسته‌ای خود شفاف‌سازی کند.» اصراری که با ترور «کندی» خاتمه یافت!

انبار بیش از ۷۰۰۰ سلاح هسته‌ای در ۲ هزار کیلومتری مرزهای ایران؛ جمهوری اسلامی باید «بمب اتمی» بسازد! +آمار

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- احمد رضاپور؛ بمب اتمی مخرّب‌ترین سلاح جهان است. در طول تاریخ فقط دومرتبه از تسلیحات هسته‌ای استفاده شده که هر دو بار، توسط ارتش آمریکا و در خلال جنگ جهانی دوّم علیه شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن بود. تخمین زده می‌شود که قریب به ۸۰ هزار نفر در هیروشیما و ۷۰ هزار نفر در ناکازاکی در جریان این حمله اتمی کشته شدند. [۱]

در روز اول ژانویه ۱۹۶۷ / ۱۱ دی ۱۳۴۵، پیمانی تحت عنوان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای موسوم به NPT اجرایی شد. ۱۹۱ کشور عضو سازمان ملل پای این پیمان را امضاء کردند.[۱] طبق پیمان NPT، پنج کشور آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه و چین (اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل) کشور‌های دارنده بمب اتمی لقب گرفتند و برهمین اساس مجاز به تولید و دخیره تسلیحات هسته‌ای بودند (!) زیرا که قبل از اجرایی شدن پیمان NPT ساخت بمب اتمی و آزمایش آن را انجام داده بودند.(!) هندوستان، پاکستان، سودان جنوبی و رژیم اسرائیل از همان ابتدا این پیمان را امضاء نکردند. دولت هند معتقد بود پیمان NPT جهان را به «اقلیّت پنج کشور دارنده سلاح هسته‌ای» و «اکثریت فاقد سلاح هسته‌ای» تقسیم می‌کند؛ لذا از همان ابتدا با این امر مخالفت کرد. پاکستان نیز به دلیل رقابت و دشمنی با هندی‌ها، زیر بار تعهدات این پیمان نرفت. رژیم اسرائیل هم هیچگاه از NPT پیروی نکرد. برنامه هسته‌ای اورشلیم از دیدگاه ناظران جهانی پنهان نگه داشته شده و این رژیم هیچگاه وجود بمب‌ اتمی را تایید یا تکذیب نکرده است. حتی  «جان اف.کندی» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، به شدّت اصرار داشت که «تل‌آویو باید در مورد فعالیت‌های هسته‌ای خود شفاف‌سازی کند.» اصراری که البته با ترور «کندی» خاتمه یافت!

 

 آمریکا در روز دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۲۴ با یک بمب اتمی به نام «پسر کوچک» هیروشیما-یکی از شهرهای ژاپن را نابود کرد.
آمریکا در روز دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۲۴ با یک بمب اتمی به نام «پسر کوچک» هیروشیما-یکی از شهرهای ژاپن را نابود کرد.

 
در حال حاضر ۸ کشور و یک رژیم در جهان بمب اتمی دارند: آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین، هند، پاکستان، کره‌شمالی به اضافه رژیم اسرائیل! از ۷۰ هزار کلاهک هسته‌ای در سال ۱۹۸۶، امروز فقط ۱۴ هزار کلاهک باقی مانده که البته ۹۰ درصد آن متعلّق به ارتش روسیه و ارتش آمریکا است. موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI)  که در زمینه نظامی پژوهش می‌کند، در سالنامه ۲۰۲۰ خود ضمن اعلام کاهش تعداد کلاهک‌های اتمی جهان نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی اعلام کرد که این ۹ کشور درحال نوسازی زرّادخانه‌های اتمی خود و طراحی نسل بعدی تسلیحات هسته‌ای هستند.
 
سالنامه موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI) پیرامون کشور‌های دارنده سلاح هسته‌ای در سال ۲۰۲۰
سالنامه موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI) پیرامون کشور‌های دارنده سلاح هسته‌ای در سال ۲۰۲۰
کلاهک‌‌های عملیاتی/تعبیه‌شده: به معنای کلاهک اتمی است که برسر موشک‌ها سوار شده‌اند یا در پایگاه‌های مشخص فعال و عملیاتی هستند
سایر کلاهک‌ها: به معنای کلاهک‌هایی است که ذخیره یا در انتظار بازنشستگی هستند
 

۱-فدراسیون روسیه

مهمترین میراث شوروی برای روسیه بزرگترین زرّادخانه اتمی جهان است. با وجود اینکه روس‌ها در فواصل زمانی مختلف و طی قراردادهایی با آمریکا، اقدام به کاهش حجم زرّادخانه اتمی خود کردند امّا کماکان بیشترین کلاهک هسته‌ای جهان را دارند. در مجموع ۶۳۷۵ کلاهک هسته‌ای در اختیار ارتش روسیه است. از این تعداد ۱۵۷۰ کلاهک هسته‌ای در وضعیت عملیاتی قرار دارد. ۴۸۰۵ کلاهک این کشور نیز در وضعیت ذخیره و یا در آستانه بازنشستگی هستند. زرّادخانه اتمی روسیه نسبت به سال ۲۰۱۹ روند نزولی داشته و ۱۲۵ کلاهک هسته‌ای این کشور از دور خارج شد. 
 

۲-ایالات متحده آمریکا

آمریکا از نظر تعداد کلاهک‌های هسته‌ای در رده دوّم جهان قرار دارد، امّا تعداد کلاهک اتمی که در پایگاه‌های آمریکا در وضعیت فعال قرار دارند، نسبت به رقیب شرقی‌اش بیشتر است. در مجموع تعداد ۵۸۰۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار ارتش آمریکاست. از این تعداد ۱۷۵۰ کلاهک هسته‌ای عملیاتی است. ۴۰۵۰ کلاهک هسته‌ای دیگر این کشور در وضعیت ذخیره و یا در آستانه بازنشستگی قرار دارند. زرّادخانه اتمی آمریکا نسبت به سال ۲۰۱۹ روند نزولی داشته و ۳۸۵ کلاهک هسته‌ای این کشور از دور خارج شده‌اند. ایالات متحده برنامه دارد تا سقف یک تریلیون دلار برای نوسازی تسلیحات اتمی خود تا سال ۲۰۴۰ هزینه کند. آمریکا برخی از کلاهک‌های هسته‌ای خود را در کشور‌های نظیر بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه نگه می‌دارد که تعداد آن‌ها به ۱۵۰ کلاهک هسته‌ای می‌رسد.
 

۳-چین

اطلاعات دقیقی موجود نیست. موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI)  تخمین زده که چین در حال حاضر ۳۲۰ کلاهک اتمی دارد. . زرّادخانه اتمی چین نسبت به سال ۲۰۱۹ روند افزایشی داشته و ۳۰ کلاهک هسته‌ای به مجموع ذخایر این کشور افزوده شده است. چین در میانه مدرن‌سازی زرادخانه هسته‌ای خود قرار دارد و درحال توسعه قدرت سه‌گانه هسته‌ای خود است.
 
توانایی «سه‌گانه هسته‌ای»: به این معنی است که تسلیحات اتمی در سه حوزه زمین، هوا و دریا مستقر شود.
بمب اتمی به ترتیب در (الف) موشک‌ بالستیک، (ب) بمب‌افکن، (ج) زیردریایی تعبیه و استقرار می‌یابند.
هدف: جلوگیری از نابودی کامل زرادخانه اتمی در موج اوّل حمله از سوی دشمن قدرتمند اتمی است.


۴-فرانسه

فرانسه در مجموع ۲۹۰ کلاهک  اتمی دارد که از این تعداد، ۲۸۰ کلاهک هسته‌ای آن عملیاتی می‌باشد. ۱۰ کلاهک هسته‌ای آن ذخیره و یا در آستانه بازنشستگی است. زرّادخانه اتمی فرانسه نسبت به سال ۲۰۱۹ روند نزولی داشته و ۱۰ کلاهک هسته‌ای این کشور از دور خارج شده‌اند. 


۵-انگلیس

انگلیس در مجموع ۲۱۵ کلاهک اتمی است. ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای در پایگاه‌های ارتش انگلیس در وضعیت عملیاتی هستند. ۹۵ کلاهک هسته‌ای این کشور، ذخیره و یا در آستانه بازنشستگی است. زرّادخانه اتمی انگلیس نسبت به سال ۲۰۱۹ روند نزولی داشته و ۱۵ کلاهک هسته‌ای این کشور از دور خارج شد. 
 

۶-پاکستان

پاکستان و هند درمورد آزمایشات اتمی، وضعیت و انداره زرّادخانه خود اطلاعاتی بروز می‌دهند.  پاکستان در رقابت با دشمن شماره یک خود هندوستان، به تدریج درحال بهبود حجم و تنوع قوای هسته‌ای خود است. طبق اعلام موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRIهمسایه شرقی ایران در مجموع ۱۶۰ بمب اتمی دارد. زرّادخانه اتمی پاکستان نسبت به سال ۲۰۱۹ روند افزایشی داشته و ۱۰ کلاهک هسته‌ای به مجموع ذخایر این کشور افزوده شده است. 
 

۷-هندوستان

هند اولین بمب اتمی خود را با نام مستعار «بودای خندان» در سال ۱۹۷۴ آزمایش کرد و منطقه شبه‌قاره را در مسیر رقابت هسته‌ای شدن قرار داد. هندوستان در مجموع ۱۵۰ بمب اتمی دارد. زرّادخانه اتمی هندوستان نسبت به سال ۲۰۱۹ روند افزایشی داشته و ۱۰ کلاهک هسته‌ای به مجموع ذخایر این کشور افزوده شده است. 
 

۸-کره شمالی

اطلاعاتی از این کشور در دسترس نیست. در سال ۲۰۰۳ از پیمان NPT خارج شد. موسسه SIPRI تخمین زده است که کره‌شمالی درحال حاضر بین ۳۰ تا ۴۰ کلاهک اتمی دارد. 
 

*اسرائیل

درباره اسرائیل هیچگونه اطلاعاتی در دست نیست. حدس و گمان‌هایی وجود دارد که تل آویو برای آزمایشات هسته‌ای خود با کشور‌های دیگر همکاری می‌کند. مشهور است که در دوران رژیم «آپارتاید» در سال ۱۹۷۹، اسرائیل و آفریقای جنوبی آزمایش هسته‌ای مشترکی انجام دادند که به واقعه «ولا - Vela» شهره شد. تخمین زده می‌شود که زرادخانه هسته‌ای رژیم صهیونیستی حاوی ۹۰ کلاهک هسته‌ای باشد. همچنین این رژیم پلوتونیوم کافی برای ساخت حداقل ۱۰۰ بمب اتمی دیگر را ذخیره کرده است. 
 
از ۲۰۵ کشور جهان، فقط هشت کشور آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین، هند، پاکستان و کره‌شمالی به اضافه رژیم یاغی اسرائیل دارای تسلیحات اتمی هستند| در مجموع ۱۳۴۰۰ سلاح هسته‌ای در جهان موجود است
از ۲۰۵ کشور جهان، فقط هشت کشور آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین، هند، پاکستان و کره‌شمالی به اضافه رژیم یاغی اسرائیل دارای تسلیحات اتمی هستند| در مجموع ۱۳۴۰۰ سلاح هسته‌ای در جهان موجود است
 
بیش از ۷۰۰۰ بمب اتمی در شعاع ۲ هزار کیلومتری مرزهای ایران انبار شده است!
ایران در یک منطقه تا بن دندان مسلّح قرار دارد. سعودی، فقط یکی از شیخ‌نشینان جنوب خلیج فارس است که در یک قلم، قرارداد ۴۶۰ میلیارد دلاری خرید سلاح با آمریکا منعقد کرده است؛[۳] یعنی رقمی معادل تقریباً بودجه ۱۵ سال ایران! امّا این فقط کف ماجراست. امروز تقریباً تمام کشورهای عربی قدم به عرصه انرژی هسته‌ای گذاشته‌اند که درصورت دستیابی آنان به سلاح اتمی وضعیت منطقه بغرنج‌تر خواهد شد. صرف نظر از هزینه نظامی اعراب منطقه (امارات،قطر،کویت،اردن،مصر،بحرین و سعودی)، در حال حاضر ایران با کشورهای در اطراف خود روبه رو است که دارای تسلیحات اتمی هستند. یکی از این کشورها پاکستان است.
 
با فرض صحّت در پیش بینی اندیشکده «کارنگی» در سال ۲۰۱۵، همسایه شرقی ایران درآینده‌ای نزدیک سوّمین قدرت هسته‌ای جهان خواهد شد. «ذوالفقار علی بوتو» رئیس‌جمهور وقت پاکستان در سال ۱۳۴۴ (شمسی) گفت: «اگر هند بمب اتمی بسازد، حاضریم برگ درخت بخوریم و گرسنگی بکشیم، ولی (بمب اتمی) خودمان را بسازیم.»[۴] همینطور هم شد. پس از ساخت اوّلین بمب اتمی هند در سال ۱۳۵۱ (شمسی) پاکستان نیز اقدام کرد. یعنی ایران از جنوب شرق با دو کشور اتمی روبروست که روی هم رفته تخمین زده‌ می‌شود ۳۱۰ کلاهک اتمی سوار موشک‌های خود کرده‌اند. همچنین در مرزهای شرقی با یک واسطه به چین می‌رسیم. قدرت چین لازم به بیان نیست. هم‌اکنون در بسیاری از زمینه‌های نظامی از آمریکا پیش افتاده؛  فقط در یک مورد، امروز چین با ۳۵۰ ناو جنگی بزرگترین نیروی دریایی جهان شده است. پکن این روند را با قدرت بیشتری در زمینه نظامی‌گری هسته‌ای پیش می‌برد. پکن به صورت کاملاٌ اصولی در حال گسترش کمی و کیفی زرّادخانه هسته‌ای خود است و درحال حاضر ۳۲۰ کلاهک اتمی دارد. با این حساب در ۲۰۰۰ کیلومتری مرز‌های شرقی ایران، ۶۳۰ بمب اتمی موجود است.

همین کیفیت در مرز‌های غربی ایران نیز وجود دارد. ترکیه یک کشور دارنده بمب اتمی نیست امّا تحت چتر امنیتی ناتو قرار دارد. آمریکا در پایگاه اینجرلیک ترکیه بین ۶۰ تا ۷۰ بمب اتمی ذخیره کرده است.[۵] از طرف دیگر، رژیم اسرائیل نیز زرّادخانه بزرگی از تسلیحات اتمی دارد. تخمین‌ زده می‌شود، این رژیم ذخیره‌ای در اندازه ۱۹۰ کلاهک اتمی داشته باشد. با توجه به موارد فوق، در ۲۰۰۰ کیلومتری مرز‌های غربی ایران، قریب به ۲۶۰ بمب اتمی موجود است که در کنترل ۲ دشمن حیاتی و موجودیتی ما، آمریکا و اسرائیل قرار دارد. 
 
موجودی زرّادخانه‌ همسایه‌شمالی‌مان روسیه هم ۶۳۷۵ بمب اتمی است. یعنی در مجموع در شعاع ۲ هزار کیلومتری مرزهای ایران بیش از ۷۰۰۰ بمب اتمی انبار شده است! نکته بامزه ماجرا این است که قریب به دو دهه  ایران را به اتهام ساخت احتمالی بمب اتمی درآینده(!) درگیر یک منازعه هسته‌ای کره‌اند و کشورهای دارنده بمب اتمی هم "نداشتن آن را برای جهانیان" تبدیل به قانون کرده‌اند. مجارستانی‌ها مَثَل جالبی دارند: «این قلم نیست که قانون را می نویسد، بلکه عمدتاً قانون به وسیله سلاح نوشته می شود.»
 

منابع
[۲]: سالنامه ۲۰۲۰موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI)
[۳]: گزارش CNBC آمریکا پیرامون قرارداد ۴۶۰میلیارد دلاری خرید تسلیحات از آمریکا توسط سعودی «+» 
[۴]: مقاله نشنال اینترست با عنوان «پاکستان: کابوس تسلیحات هسته‌ای»
[۵]:موسسه The Nuclear Threat Initiative در مقاله با عنوان «وجود تسلیحات اتمی در خاک ترکیه؟» تعداد را عنوان کرده است.
انبار بیش از ۷۰۰۰ سلاح هسته‌ای در ۲ هزار کیلومتری مرزهای ایران: جمهوری اسلامی باید «بمب اتمی» بسازد +آمار
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
اگر جمهوری اسلامی بخواهد پایدار باشد باید بمب اتمی بسازد گول دسیسه های خائنین داخلی و اجانب را نخورید که بمب اتم از نان شب واجب تر است
94
40
پربازدیدترین آخرین اخبار